L’Altre 2011

Benvinguts al mercat de l’enginy! Comprin comprin! El producte que aquí oferim no els deixarà indiferents, i té una finalitat ben clara: resoldre problemes tecnològics i optimitzar el procés productiu de manera que els guanys econòmics de la seva empresa augmentin substancialment. Aquests cervells han estat dotats d’alta intel·ligència i capacitat pràctica… Ja… Sé el que estan pensant… Si, la intel·ligència dels seus treballadors pot ser molt perillosa……Res a témer! Mitjançant un eficaç sistema d’adoctrinament subtil (Adocrinement System, AS), durant el procés de fabricació ens hem encarregat de tapar-ne tot esperit crític. Genial, veritat? Fora problemes! Autèntiques màquines d’enginy! Enginyers Industrials, cervellets de qualitat!

És això el que volem ser? Des de ‘Altre creiem que és important reflexionar-hi. L’esperit crític és intrínsec del raonament humà, i no pot ser anul·lat així com així. Així com una pistola no pot decidir no disparar-se quan l’assassí en prem el gatell, creiem sincerament que l’enginyer pot decidir revelar-se quan no està d’acord amb allò pel que li fan treballar. A méś a més d’utilitzar l’enginy, des de l’Altre us convidem a ser persones, i a lluitar contra aquells que ens vulguin fer simples màquines.

Alguns pensaran que ho pintem molt fàcil, però que en realitat és molt més complicat. Doncs en part tenen raó, perquè, efectivament, és complicat: s’han de crear noves formes de funcionament, reunir i contrastar molta informació, cometre i refer-se de mil i un errors… És una vida més dura la que us oferim, on cal fer més esforços mentals i físics. Tanmateix, què és millor, una vida dura i intensa o una vida fàcil i gris? Cadascú decideix, òbviament, però que ningú decideixi per vosaltres. És per això que creiem absolutament necessari fomentar la reflexió i l’esperit crític, i el resultat d’aquesta necessitat és L’ALTRE, que any rere any, edició rere edició, es va consolidant com a espai de reflexió dins els estudis d’enginyeria.

Ens il·lusiona enormement poder-vos presentar la 5a edició de l’Altre, i esperem que us sigui d’allò més enriquidora.

 

LALTRE_JORNADES

Anuncis