L’Altre 2012

Sabem que la societat d’avui en dia es troba sotmesa en una profunda crisi. Aquesta crisi s’expressa socialment, econòmicament, políticament, ambientalment i en una gran varietat d’aspectes que conformen el món en el que vivim. Des de l’Altre entenem que aquesta és una crisi sistèmica i que fa evident la necessitat de cercar nous models d’organització per a la societat i un canvi de valors.

Entenem que l’enginyeria té poder per transformar aquest sistema actual que ha demostrat ser la causa de gran nombre d’injustícies i desigualtats. La tecnologia, doncs, és un dau de moltes cares, i per no fer-ne un mal ús no podem oblidar mai que està al servei de les persones. En cas contrari, la tecnologia deixa de tenir sentit.

Creiem que aquelles persones que practiquen l’enginyeria, com a màxims representants del progrés tecnològic, haurien de tenir l’obligació moral de vetllar per tal que se’n faci un bon ús. Des de l’organització apostem per a una altra enginyeria, ben diferent d’aquella poc compromesa amb el món.

  • Apostem per persones l’ambició de les quals vagi més enllà de les classes socials i el poder, que somiïn en construir un món millor.
  • Apostem per persones que pensin en termes de sostenibilitat i decreixement. Els recursos que tenim són limitats i cal gestionar-los.
  • Apostem per una enginyeria que no empitjori les condicions ambientals del nostre entorn empitjorant també les condicions de vida dels éssers que hi viuen.
  • Apostem per una enginyeria que no només millori l’eficiència si no que, a més a més, redueixi el consum energètic i de recursos.
  • Apostem per persones que no només creguin en el benefici econòmic propi i de les empreses, si no que s’interessin pels aspectes socials i humans.
  • Apostem per persones que es preocupin pel seu entorn i que no es limitin a conèixer tan sols la crisi econòmica de la que parlen els mitjans, si no que coneguin també les crisis energètica, alimentària, marina, social, i d’altres.
  • Apostem per persones obertes a tot tipus d’idees sobre estructures empresarials més justes.

Creiem en les estructures horitzontals com a mitjà per afavorir que les persones donin el millor de si cooperant juntes per a un fi en el qual creuen i comparteixen. A més és la manera de garantir la responsabilitat dels efectes i conseqüències del producte, decisions i accions.

És per això que durant els dies 21, 22 i 23 de març ens proposem a demostrar que existeixen alternatives a les sortides laborals.

Us esperem als diferents actes que tenim preparats i als quals us podeu inscriure mitjançant la nostra web.

Organització de l’Altre

 

cartellprogramacio