Manifest 2017

Estimades amigues!

Us convidem a fer un viatge per aquesta agradable presentació:

Nosaltres som L’ALTRE, una associació d’estudiants de l’ETSEIB que va nàixer el 2007 en una època on la crisi capitalista actual just havia començat. Venia amb la voluntat de posar sobre la taula i qüestionar molts aspectes de la vida que ens venien com intocables, o que simplement ens amagaven (software lliure, finances ètiques, sostenibilitat… n’eren alguns exemples). Amb el pas dels anys, L’ALTRE, de la mateixa manera que la situació social, ha anat evolucionant. Hem deixat enrere el caire purament enfocat a la recerca de sortides laborals alternatives, i L’ALTRE s’ha convertit, a més, en un espai de confluència de lluites i experiències de transformació molt més enllà de l’àmbit estrictament laboral.

Un espai per despertar consciències i posar el nostre petit gra de sorra en la lluita per un món millor. Un espai per allunyar-nos del curt-terminisme tan present a la nostra universitat. Un espai de confrontació dialèctica d’idees. Un espai, també, per pensar i repensar-nos a nosaltres mateixes.

És en aquest context i en procés de tancar l’edició anterior de L’ALTRE en què vam debatre el què, el com, el qui, el perquè, el per a què… dels projectes d’enginyeria des d’una perspectiva de gènere, social i ecologista, que encetem una nova edició amb moltes ganes, il·lusió i amb el bagatge acumulat com a fonaments del món millor que estem construint.

En les trobades i debats prèvies a l’organització de L’ALTRE 2017 hem diagnosticat una gran mancança en el pla tecnològic que ens afecta de primera mà. Aquesta és el poc marge d’actuació que tenim a l’hora de fer nostra la tecnologia, ja que aquest poder recau únicament en grans corporacions transnacionals les quals en tenen el monopoli i la conseqüència que se’n deriva: la necessitat de reapropiar-mos d’elles.

És aquí quan ho encaminem a bastir sobiranies, és a dir, tornar a fer nostre del poder del qual se’ns ha desposseït, ja sigui en termes de producció i consum energètic, de creació i ús de les tecnologies de la informació, tot passant per la sobirania alimentària… Un espectre infinitament ampli i sobre el que volem aprendre i començar a construir en aquesta edició.

És per això que si sents la necessitat de donar-li un sentit a l’enginyeria més enllà del que ens volen fer creure, si vols canviar el món, si vols aprendre o si simplement tens inquietuds aquest és el teu espai!