Què és L’ALTRE?

L’ALTRE som una associació formada per estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB-UPC) que anualment organitzem un cicle de xerrades, debats, tallers i discussions amb la voluntat de plantejar alternatives al model de relacions, tant laborals com socials, actual.

L’associació va néixer l’any 2007 amb la voluntat de mostrar a l’estudiantat, en una època on la crisi capitalista actual just havia començat, que existia una alternativa viable a molts aspectes de la vida que ens venien com intocables, o que simplement ens amagaven (software lliure, finances ètiques, sostenibilitat… n’eren alguns exemples). Amb el pas dels anys, L’ALTRE, de la mateixa manera que la situació social, ha anat evolucionant. Hem deixat enrere el caire purament enfocat a la recerca de sortides laborals alternatives, i L’ALTRE s’ha convertit en un espai de confluència de lluites i experiències de transformació, molt més enllà de l’àmbit estrictament laboral.

Un espai per despertar consciències i posar el nostre petit gra de sorra en la lluita per un món millor. Un espai per allunyar-nos del curt-terminisme tant present a la nostra universitat. Un espai de confrontació dialèctica d’idees. Un espai, també, per pensar i repensar-nos a nosaltres mateixes.

Un espai que no és res sense les tantes i tantes lluites i col·lectius que treballen diàriament per un futur més just i solidari. És la manera de portar l’enginyeria a debat.

Anuncis